2012. október 23., kedd

Kirándulás Farkaslakára



Csoportunkban  újabban a gyerekek nagyon sokat játszanak "lovacskásat".
Az udvaron mindennapos játéktevékenységük, többen játsszák együtt. Ők a lovak és van istállójuk is ( ez a babaház).Itt aztán mindenféle dolgok történnek velük. Van, hogy csak "ügetnek", vagy "vágtatnak", de van amikor ellenség tör rájuk és menekülnek. Néha van gazdájuk, aki enni ad nekik és kitakarítja az istállót, de olyan is van, hogy mindannyian lovacskák.
Ebből a kedvelt játéktevékenységből jött az ötlet, hogy kirándulást szervezzünk a csoportnak Farkaslakára.
Farkaslaka bérlője és a lovarda vezetője régi ismerősünk, az ő fia is a Nyár utcai óvodába járt.
Nosza felhívtuk hát, megrendeltük a buszt is és felkerekedtünk.
Nagy volt az izgalom már a buszon is.


Gabi néni fogadott minket és elmondta a tudnivalókat. Pontosan meghatározta mik azok a szabályok, amiket be kell tartani. Miután letettük a hátizsákokat elindultunk az állatsimogatóba.


Először a disznókhoz mentünk. Gabi néni mindenkit figyelmeztetett, hogy senki ne tegye be a kezét a disznóól résein. A gyerekek nagyon elcsodálkoztak, hogy milyen nagyok és kövérek a disznók. A szag is eléggé meglepte őket. Hát itt nem a mesekönyvekből ismert rózsaszín malackákkal találkoztunk.


A baromfiudvarban a tyúkól volt a fő látnivaló. Aki akart felmehetett a létrán és benézhetett az ólba. Lotti ment először és rögtön talált is két tojást.


Egy másik, elkülönített részen voltak a kecskék és a birkák. Ide hármasával lehetett bemenni, mert az állatok eléggé féltek. Egy rövid idő után persze odajöttek és meg is lehetett őket simogatni.



Vendéglátóink pogácsával és teával vendégeltek meg minket. Jól is esett a meleg tea,a pihenés és a pogácsa.



Miután ettünk, ittunk és kipihentük magunkat következett, amiért jöttünk és amit minden gyerek nagyon várt ,a lovaglás. Egyenként lovagoltak, mindenki több kört is ment a ló hátán ülve. Bíborka még reggel hozott egy igazi gyermek lovas "kobakot", amit minden gyerek felvett és így lovagolt. A csoport többi tagja addig a füves részen játszott, hintázott. 


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése