2011. január 23., vasárnap

Bangkok ismét jelentkezik

Folytatom Rita Bangkoki beszámolóját. Idézet a leveléből :




Sziasztok!

Bangkok ismét jelentkezik


Szóval az ovi, hát igen nem olyan mint az otthoni, sokat emlegetünk Benneteket, és szeretnénk Titeket ide szállítatni, ha a Külügy és a váci Önkormányzat is beleegyezik. Hát igen, kár, hogy ez csak a vicc szintjén maradhat...


Az ovónőnk nagyon fiatalka, szerintem 3-4 éve dolgozhat a szakmában, és mindent olyan könyvszerűen csinál. Nem igazán figyeli a gyerekeket, mint önálló kis lényeket, azt hiszi neki kell őket megtanítani számolni és írni. Ezért folyton komoly feladatokkal bombázza őket. Én nagyon hiányolom a játszást, hát szinte 5-10 perc marad szegény gyerekeknek az órák között. Az udvaron meg semmi szervezett játék nincs. A játszva tanulás, ahogy Ti csináltátok, szerintem annyival jobban megragad a gyerekekben és nem is érzik megterhelőnek.


Ja azt még nem mondtam, hogy van olvasás óra is, amikor mindenki csendben magának "olvas", Dani csak nézeget persze.


Aztán az egyik de. még 3.-osok is jönnek,akik együtt olvasnak a kicsikkel, amolyan" olvasó barátok" ahogy itt hívják őket.


Van matek is, de azt nem mondta Dani, hogy milyen. Már százig számolnak, tehát nem csak kevés-sok feladatok az biztos.


Van művészet óra, amin a múltkor kollázst készítettek. Az óvónő büszkén mesélte, hogy egy híres művész szemináriumán tanulta. Ami nem baj, de ilyenkor ő nem vesz részt a mnukában, nem együtt csinálják, ő csak magyaráz,és várja hogy agyerekek csodát műveljenek. Azon mindig nagyon csodálkozom ,hogy itt milyen fegyelmezettek a gyerekek, nincs olyan , hogy nem akarom.


De a legnagyobb bajom Ms S-szel, hogy nincs benne semmi érzés, semmi szeretet a gyerekek iránt. Még csak nem is empatikus lény...Felsős tanárnak inkább jó lenne, v állatidomárnak.





De hogy Dani is milyen fegyelmezett lett, és nem érzem feszültnek, nem áll ellen ennek az egészen más ovinak, azon nagyon meg vagyunk lepődve!!!



Azt mondja, van egy hasonló fiú, mint a Bálint és azzal már beszélt angolul. Kérdem, hogy mit mondott neki. -Hello-t.


Ezeket a kis dolgokat is sikerként éli meg. És minden nap jön haza 2-3 új szóval, amit megkérdez, hogy mit jelent. Hihetetlen, hogy hogyan ragad rájuk a nyelv. Persze a nagyokra is.


A múlt héten egyik du. még ott is akart maradni játszani az udvaron!!!


Remélem ez a kezdeti lelkesedés nem fog elmúlni!






 Hogy miket esznek? Kígyó, béka nincs az étlapon. A nagyok választhatnak thai, nemzetközi ételekből, és mehetnek többször is (itt mini adagok vannak). Az ovisoknak ki van készítve, ált. hús rizs, zöldségekkel, v tésztaféle. De Dani elég éhesen szokott hazajönni. 11.45-kor van ebéd. és 2-kor hazaindulás előtt még megehetik az otthonról hozott uzsit. De tízórait azt kapnak. Na az viszont tényleg mini, pl. néhány szem keksz, egy kis műzli stb.


Hiányoznak is neki a finom vajas kiflik, péksütemények!


Röviden ilyen az itteni ovi. Én őszintén csalódott vagyok, de nincs más lehetőségünk. A fontos most, hogy a nyelvet jól megtanulja, mire elsős lesz és ha ő valamelyest jól érezi magát, nem panaszkodik,akkor én sem idegeskedek. Azt azért sajnálom, hogy semmilyen fejlesztő foglalkozás nincsen. Mindenkit sok szerettel üdvözlünk, és üzenem, hogy bizony becsüljék meg az otthoniak a Cica csoport óvó néniejit és foglalkozásait, mert annál jobbat még rengeteg fejlett országban sem kapnak, lsd. USA.

Magamról majd legközelebb, mert főzni itt is kell, úgyhogy búcsuzom!

Sziasztok,

Ritáék






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése